m

Show background


Gröna Perspektiv – tar din trädgård ett steg längre

Gröna Perspektiv utför trädgårdsplanering, råd och skötsel för din trädgård och din innergård om du bor i stan. Utifrån dina trädgårdsdrömmar och de naturliga förutsättningarna, är målet att skapa en miljö att leva och vistas i och att du ska få tid över att njuta!

Växterna och trädgården är till för människorna. Inte tvärtom.

Du, som jag, är intresserad av trädgårdar och dess möjligheter. Allt en trädgård kan ge av vila och ro, roliga sysslor och stämning och inramning till ditt hus och dina aktiviteter. Du vet att den kan bli mer av det du önskar. Du är intresserad av växter; fantastiska perenner, spektakulära buskar, skulpturala träd. Men vet att det behövs mer än bara enskilda växtslag, det behövs helhet för att skapa miljöer och stämningar omkring dig att njuta av.
Växterna och trädgårdsmiljön ska vara till för människorna, inte tvärtom. Jag arbetar för att möta dig i dina önskemål om din trädgård och dina växter.

Historik

Gröna Perspektiv startade jag 2010. Jag är utbildad trädgårdsdesigner och arbetar med att planera och anlägga trädgårdar och utför avancerad skötsel och beskärning. Min fil mag i sociologi för in ytterligare perspektiv på formgivning, eftersom det ger ger analyser som sätter människan i fokus vid utformning av trädgårdar och gröna miljöer. Gröna Perspektivs trädgårdsplanering balanserar alltid hänsyn till form och funktion och rätt växter i rätt växtmiljö, med tankar om vad den gröna miljön ska betyda för de människor som vistas där.

Jag heter Ylva Sundell, är uppvuxen i Laholm och kommer från en generation av trädgårdsmästare, trädexperter och trädgårdsamatörer. Jag är bosatt i Härryda sedan 2000 med min familj i ett lantligt hus nära sjö och skog.

  • “Trädgårdsdesign och planering”, kurs för landskapsarkitekt Stina Linder, Form Grön i Alnarp, juli 2010.
  • Kurs i ljussättning, Ljus i Alingsås. 2 x 5 h oktober 2011.
  • Psykologi, Göteborgs universitet, ht 2010, studier för att utveckla tjänster inom grön rehabilitering/coachning.
  • Trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner. Utbildad på Munkagårdsskolan, examen 2007.
  • Trädgårdspraktik på Göteborgs Botaniska Trädgård, Ada Trädgård, Mandelmanns Trädgård, Nolhagaparken, Norrvikens Trädgårdar, Peter Korns Trädgård, Lisebergs Trädgårdar, Landvetter Trädgårdsforum, 2005-2007.
  • Arbetsförmedlare och handledare i arbetsmarknadsrelaterade EU-projekt 1999-2005.
  • Fil mag i sociologi 1998, vid Lunds universitet och från UQAR, Université du Québec à Rimouski, Québec, Kanada.

Close