m

Show background

Host, host. Jag sveper en halsduk om halsen, drar på mig ett par låga skor och går ut i pyjamasen i trädgården. Bara en snabb vända, vill inte vara sjuk nu! Jag vill vara ute, se alla lökar som sticker upp ur jorden, se knoppar och de första blommorna på hassel och sälg och al, våra tidigaste träd som blommar, till glädje för insekterna, ja, och framför allt fåglarna som nu får mumsa på dessa nyvaknade munsbitar!
Jag ser att även rådjuret varit framme och mumsat på ett tulpanblad som sticker upp… Jag måste ut och täcka med hönsnät. Jag brukar böja till lagom stora “ark” med hönsnät över växterna som är begärliga för rådjuren. Dels så gör den böjda formen att nätet blir “osynligt” och blandar sig med växtligheten, dels behöver jag inte oroa mig som när jag försökte hålla dem borta med blodmjöl. Rätt som det är äter de det också!
Jag vill beskära äpplen-pirun-parum, klättra i träd och röja! Räfsa bort löv och göra fint, känna doften av jord och ren gödsel(!).
Jaja, min kraftiga förkylning håller på att ebba ut, snart står jag där med sekatör och spade i högsta hugg! Våren, här kommer jag!

Växter på bilderna: Vanlig hassel, corylus colurna. Japanskt prydnadsgräs, miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’. Stjärnmagnolia, magnolia stellata. Snödroppar, galanthus nivalis, Krokus, crocus sp. Camassia, camassia leichtlinii. Tulpaner, tulipa sp. Snöklocka, eller klosterlilja, leucojum vernum.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close